Error: No articles to display

Admir Nuković, predsjednik BDP-a, nosilac liste i kandidat za gradonačelnika Brčko distrikta BiH, dobio je punu podršku jednog od najuspješnijih gradonačelnika glavnih gradova u svijetu, gospodina Zorana Jankovića.

Zoran Janković uspješno vodi glavni grad Slovenije Ljubljanu od 2006. godine i obećao je saradnju dva grada u svim oblastima i projektima koji se kao iskustvo Ljubljane mogu prenijeti na Brčko.

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković profesionalno iskustvo je sticao na menadžerskim pozicijama, a između ostalog bio angažovan i kao generalni direktor Merkatora u čijem je mandatu ovo preduzeće doživjelo procvat. Za vrijeme mandata gospodina Jankovića kao gradonačelnika Ljubljane, ovaj grad je dobio nekoliko nagrada, među kojima su i nagrade za ekološku osviještenost, za atraktivno turističko odredište, kao i prestižnu Eurocities nagradu koju dobijaju pametni gradovi. Uspjeh koji je postignut u Ljubljani privukao je pažnju šire svjetske javnosti, tako da su česti gosti gospodina Jankovića gradonačelnici višemilionskih gradova.

Tema sastanka bilo je upoznavanje gradonačelnika Jankovića sa programskim orijentacijama Brčanskog demokratskog pokreta i razgovor o uspješnjim projektima koji su sprovedeni u Ljubljani za vrijeme njegovog mandata, posebno u oblasti implementacije projekata iz fondova Evropske unije, projekata koji su reformirali visokoškolsko obrazovanja, riješili pitanje zbrinjavanja otpada, reformu javne administracije, turizma, a koji su za rezultat imali podizanje standarda života stanovnika Ljubljane.

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković rekao je da menadžeri, a ne političari, treba da vode gradove i da je on svoje veliko menadžersko iskustvo iz Merkatora primijenio da u potpunosti promijeni način rada državnih službenika i tim principom već 10 godina uspješno vodi Ljubljanu. Povod za podršku gospodinu Nukoviću je ta što on dolazi iz poslovnog sektora a iza sebe ima uspješne projekte, među kojima je i uspješno uspostavljen sistem komunalnih usluga. Gospodin Janković je najavio mogućnost dolaska u Brčko na Centralni predizborni skup BDP-a koji će biti održan 29. septembra.