Error: No articles to display

Brčanski demokratski pokret je održao Centralni predizborni skup u Domu kulture na kojem su predstavljeni kandidati sa liste BDP-a za poslanike u Skupštini Brčko distrikta BiH.Malo je riječi kojima bi se mogla opisati atmosfera i pozitivna energija koja je večeras zračila kako od strane prisutnih članova i simpatizera, tako i kandidata sa liste BDP-a.

 

 

Centralni predizborni skup koji je realizovan u kombinaciji dramaturgije i klasičnih političkih mitinga djelo je mladih brčanskih umjetnika i stvaralaca. Na skupu su se prisutnima obratili svi kandidati sa liste BDP-a koji su ponavljajući dijelove izbornog programa još jednom potvrdili da BDP čvrsto stoji iza svojih obećanja i da će ona, zapisana u programskim orijentacijama sigurno biti realizovana u naredne 4 godine.

Dva mjeseca politike, četiri godine rada koji trebaju da imaju za rezultat posao odmah za sve, duplo veće plate u zdravstvu i obrazovanju, besplatan javni prevoz, besplatne lijekove i liječenje, 3 godine bez obaveza za novozaposlene, besplatno obdanište, besplatna njega za stare i nemoćne, besplatan internet i tv, ravnopravni javni i privatni fakulteti, stambeno obezbijedjeni mladi bračni parovi, bez poreza na dobit, bez poreza na zakup, tri posto poreza na dohodak, i nulta stopa nezaposlenosti u Distiktu.

 

Sabina Kuduzović-Hodžić – koordinatorica Aktiva mladih BDP-a, Maid Halilović – predsjednik MZ Meraje, Bojana Lugonja – sekretar Aktiva žena BDP-a, Branislav Marković – doktor opšte medicine, Niko Babić – zamjenik predsjednika BDP-a, Dijana Vasić – potpredsjednica BDP-a, koji su se prisutnima obratili ispred rukovodstva Brčanskog demokratskog pokreta, govorili su na koji način će Brčanski demokratski pokret riješiti nagomilane probleme koji se tiču položaja žena, rješenja infrastrukturnih i drugih problema koji su prisutni u svim mjesnim zajednicama na području Distrikta, reforme obrazovanja koju će provesti Brčanski demokratski pokret, promjenama koje je nužno provesti nakon izbora, a posebno u oblasti zdravstvene zaštite, opredijeljenosti BDP-a da na principima jednakopravnosti ostvari bolji život za sve i da naizad Brčko bude istinski grad sporta u kojem će se vrednovati vrhunski sportski rezultati i obezbijediti vrhunska sportska infrastruktura

Admir Nuković, predsjednik BDP-a, nosilac liste BDP-a za poslanike u Skupštini Brčko distrikta BiH i budući gradonačelnik Brčko distrikta BiH, je svoje obraćanje počeo opaskom da je jedini predsjednik stranke koji je na centralni predizborni skup došao pješke, dok predsjednici drugih stranaka iz Sarajeva, Banja Luke i Mostara, dolaze sa 6 crnih mercedesa i policijskom pratnjom. BDP je stranka u potpunosti posvećena rješavanju zahtjeva njegovih stanovnika i koristi pamet koju Distrikt neosporno posjeduje.

 

Brčanski demokratski pokret, rekao je Admir Nuković, nije očekivao da će njegova Programska orijentacija privući ovoliki broj članova i naići na opšte simpatije stanovnika Distrikta. To je dokaz da je BDP na pravom putu, a da će nakon 02. oktobra biti u mogućnosti da ono što je zapisao i zacrtao, realizuje.

Koliko god se to drugima ne sviđalo BDP je, sa više od 2600 članova, najjača politička snaga u Distriktu, sa najjačim Mjesnim odborima u svakoj Mjesnoj zajednici Distrikta i spremna je u potpunosti održati obećanja koja ste večeras mogli čuti i od naših kandidata ponaosob. Brčanski demokratski pokret, za razliku od onih koji ne znaju, zna čuvati dijamant koji Brčko ima, a to je Distrikt. Iskoristiti sve pogodnosti koje pruža njegov pravni status, njegova multietničnost i mogućnost da svoje odluke donosi samostalno bez uticaja Sarajeva, Banja Luke ili Mostara. Brčko distrikt BiH je dijamant koji će zasjati svojim punim sjajem nakon pobjede Brčanskog demokratsog pokreta na predstojećim izborima

Znam da očekujete od mene da vam kažem kako Brčanski demokratski pokret vidi definiciju Distrikta. Distrikt su Panto, Dijana, Ilija, Ruža, Admir, Aleksandar, Sabina, Ilija, Radmila, Zlatan, Pero, Sabrina, Maid, Šejla, Emir, Mato, Mandalena, Slaviša, Mirela, Nihad, Kamel, Bojana, Zehrudin, Maida, Srđan, Robertina, Ajla, Branislav, Mehmedalija, Slađana, Armin, Niko, Dijana i Admir. Glasajte za ove ljude, glasajte za Distrikt, glasajte da bude bolje za sve