Error: No articles to display

Aktiv mladih BDP-a rado se odazvao javnom pozivu Omladinskog centra „Vermont“ Brčko i pridružio se tradicionalnoj ekološkoj akciji posvećenoj čišćenju zelenih površina i ilegalnih deponija smeća u jednom danu, pod nazivom „Let’s Do It – očistimo Zemlju za jedan dan“.

Opširnije: Aktiv mladih BDP-a u Let’s Do It akciji

Brčanski demokratski pokret (BDP) po prvi put se predstavio javnosti 11.12.2015. godine na konferenciji za novinare. BDP je svoje djelovanje u političkoj sferi započeo kao multietnički pokret.

Opširnije: Predstavljanje Brčanskog demokratskog pokreta (BDP) javnosti

Akademik prof. dr Dragutin Gutić je rođen 1953. godine u selu Donji Rahić. U Brčkom je završio osnovnu i srednju ekonomsku školu, a diplomirao je prije redovnog roka studiranja na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, kao drugi u generaciji od upisanih 2.500 studenata.

Opširnije: Pismo podrške našem pokretu od prof. dr Dragutina Gutića

Konvencija Brčanskog demokratskog pokreta (BDP) održana je 05. 03.2016. godine u sali HKD Napredak u Brčkom. U prepunoj sali, BDP je predstavio svoj dosadašnji rad, svoje aktivnosti i buduće planove.

Opširnije: Konvencija Brčanskog demokratskog pokreta (BDP)

Brčanski demokratski pokret (BDP) započeo je svoje političko djelovanje na teritoriji Brčko distrikta BiH 22.2.2016. godine. Registracijom, izborom rukovodstva i organa BDP-a stvoreni su preduslovi za organizovanje i organizaciono jačanje.

Opširnije: Brčanski demokratski pokret (BDP) započeo političko djelovanje na teritoriji Brčko distrikta BiH