Brčanski demokratski pokret (BDP) je nastao kao rezultat nezadovoljstva trenutnim stanjem, i nezadovoljstvom svih politika vođenih poslednjih godina koje su dovele do nazadovanja grada, od osnivanja Distrikta do danas. Kao pokret, BDP želi da stavi do znanja svim stanovnicima Distrikta da želi biti i ostati više od stranke, da je ovo pokret za obnovu života i rada u našem gradu.

BDP će svoju aktivnost usmjeravati prema čovjeku – stanovniku Brčko distrikta BiH, podržavaćemo projekte i programe koji poštuju ljudska prava i slobode svih stanovnika Distrikta. Nismo i nikada nećemo djeliti stanovnike Distrikta i ubirati političke poene na osnovu nacionalnih i građanskih pripradnosti i osjećaja. Zalažemo se i zalagaćemo se za promovisanje najboljih, odnosno najsposobnijih, najobrazovanijih, najmoralnijih kadrova, koji bi radili na realizaciji zajedničke vizije razvoja Brčko distrikta BiH.

Usmjerićemo svoju aktivnost na vraćanje pozitivne energije ka bržem razvoju Brčko distrikta BiH, pri čemu ćemo insistirati na davanju šanse mladim i stručnim ljudima. Cilj nam je da sarađujemo sa svim političkim opcijama kako bi što brže došli do pozitivnih rezultata, i kako bi stanovnicima Distrikta povratili vjeru u institucije Brčko distrikta BiH.

Kancelarija Brčanskog demokratskog pokreta (BDP) smještena je  na adresi Bulevar mira 4, na trećem spratu. Na idealnoj smo lokaciji za našu sferu interesovanja. Nalazimo se u neposrednoj blizini zgrade Vlade Brčko distrikta BiH, Vijećnice, u kojoj se nalaze kancelarije Gradonačelnika Brčko distrikta BiH i njegovog tima saradnika, zgrade Skupštine Brčko distrikta BiH, kao i kancelarije Izborne komisije Brčko distrikta BiH i zgrade Policije Brčko distrikta BiH.

Zbog povećanog interesa stanovnika Brčko distrikta BiH za učlanjenjem u BDP, za rad pokreta, za naše programske orijentacije, kao i samo za razgovor i savjetovanje sa stručnim osobljem, naša kancelarija je otvorena od 08:00 do 17:30 časova svakog radnog dana, i subotom od 10:00 do 12:00 časova.

Tu smo za Vas, za sva vaša pitanja, da Vas saslušamo i da nam pomognete da pokušamo pomoći našem gradu, našim selima i našem Distriktu.

Pridružite nam se!